1 juli We zijn weer thuis

5 juli 2025 - Koudum, Nederland

Totaal gevaren 1.968 KM in 200 uur daarbij 64 sluizen gepasseerd en 561 km gefietst

Een update van de laatste paar dagen van de reis

We zijn op tijd vertrokken naar Zoutkamp  een leuk stadje om te liggen in de oude vissershaven. Langs de kade die in de loop van de dag vol kwam te liggen. Leuke mensen achter ons en prima haring bij de visboer. Dan kan het voor ons niet meer stuk

2025-06-28 1136 drukte op de haven van Zoutkamp drukte in de haven live muziek 2025-06-28 1409 ligplaats Zoutkamp onze ligplaats

De weersvoorspelling was dat het heel erg warm zou worden en dan is het liggen in een haven ook niet fijn, dus "langzaam"onderweg naar huis. Om toch een beetje leuk te blijven varen gaan we via een mooie route en leggen we de volgende dag aan in de Nije Swemmer, een riviertje waar we vaken hebben gelegen. Daarvandaan zijn we naar Dokkum gefietst om boodschappen te doen voor de laatste paar dagen. Het was al warm dus een lekker ijsje gegeten.

Daar vandaan naar de "modderige bol" (link om te bewijzen dat het bestaat) een plekje waar wij graag komen en met onze boot van 3,65 meter breed door een sluisje varen van 4.5 meter breed is best een uitdaging. Er zijn daar een paar marekriten waar je prachtig in de natuur ligt. Weer en hele mooie zonsondergang.

2025-06-30 2144 ondegaande zon op de Modderige Bol

1 juli een hele warme dag.

Eigenlijk te warm om te liggen. Dus een stuk van het windscherm geklapt om wind door de kuip te krijgen en langzaam via Joure richting Koudum. Hadden we eerst nog het idee om in de buurt van huis voor anker te gaan, maar hoe dichter bij huis hoe meer wij vonden dat dat eigenlijk de beste plek is. Dus rond 4 uur thuis vast gemaakt.

We hebben een prima reis gehad, vrienden gezien en weer leuke mensen ontmoet. We hebben 200 uur probleemloos gevaren geen pech gehad met het schip of gekke dingen meegemaakt. Totaal bijna 2000 km afgelegd. Het meren gebied bij Berlijn is mooi, maar voor onze maat boot is het vinden van ligplaatsen wel eens lastig en als ze er zijn is die regio best aan de prijs.

We hebben leuke dingen gedaan met de auto, maar die zal volgend jaar (als we dan weer naar Duitsland gaan??) voor de deur blijven staan.

Nu eerst een paar maanden thuis, onderhoud te doen aan het huis, de boot en een beetje aan onszelf.

Als slot van dit reisverslag een prachtige lichtharp bij huis op onze eerste dag thuis.

2025-07-01 2142 Ligplaats Koudum ondergaande zon

1. Wilma:
    5 juli 2025
    Was weer leuk om jullie te volgen! Leuke verhalen, mooie foto's en nu genieten van een mooie zomer in Koudum
  2. Nellie Ufkes:
    5 juli 2025
    En nu maar genieten van het mooie Friesland, ook niet verkeerd. Groeten Nellie.
  3. Jenneke:
    5 juli 2025
    Bedankt voor het leuke verslag. We gaan elkaar wat vaker zien gelukkig.
  4. René van der Snoek Jr.:
    Mooie laatste foto zeg! 😘
  5. Karen:
    5 juli 2025
    Ook fijn, thuiskomen na zo’n prachtige reis!
    Leuk om op deze manier beetje deelgenoot te zijn!
  6. Freerk:
    5 juli 2025
    Was weer leuk om jullie prachtige reis te volgen .Van hele mooie plekjes Met foto's erbij .Nu lekker bij komen En genieten van het mooie weer dat we krijgen Groetjes Freerk en Odet
  7. Ton en Tonny:
    6 juli 2025
    Een reis met heel veel mooie momenten en foto's. We hebben weer genoten van alle verhalen. Heel veel gezien en gedaan. Nu weer lekker een tijdje genieten van huis en tuin in Koudum. Genoeg te doen.
    Fijne zomer in Koudum en omgeving.
  8. Eric:
    6 juli 2025
    Stond maandag echt even te kijken toen Mieke gedag zei in het zwembad. Geloofde m’n eigen ogen niet.😉
    Was weer leuk om jullie blog te volgen! Dus tot snel!!